Wij gaan uit van een fantastisch evenement. Maar er kan altijd iets gebeuren. Het is heel belangrijk om hier goed op voorbereid te zijn. Zowel binnen als buiten de Gouwekerk gelden bepaalde regels over gedrag en veiligheid. Lees daarom deze veiligheidsregels goed voordat je naar het feest toe gaat.


aankomst

De Gouwekerk ligt aan een voor de hulpdiensten belangrijke doorgangsroute. Wij vragen je met klem om ervoor te zorgen dat de weg altijd vrij blijft! Dat betekent:

  • Kom met de fiets of lopend. Kom je toch met de auto, zet deze dan in een van de parkeergarages in de stad.

  • Parkeer geen fietsen op de rijbaan of voor de deur van omwonenden. Zet je fiets op een plek waar niemand er last van kan hebben. Zoals op de Gerrit Reasenerf (achter de kerk), of in de fietsenrekken op de Oost- en Westhaven, de Wijdstraat en de Markt. Dus niet op de Hoge Gouwe, Keizerstraat of Peperstraat.

  • Onze surveillanceteams zullen fietsen die belemmerend geparkeerd staan verwijderen en in een van de hiervoor genoemde fietsenstallingen plaatsen.

  • Staat er een rij voor de ingang? Ga dan op het terrein van de Gouwekerk staan. Is deze vol? Maak dan een rij op de stoep richting de Keizerstraat. Zo blijft de weg vrij.


entree

Toegang tot het feest is alleen mogelijk met een vooraf verkregen geldig entreebewijs of een plaats op de VIPlijst. Er zijn geen kaarten te koop aan de deur. Na kaartcontrole krijg je een polsbandje waarmee je tijdens het feest wel even naar buiten kunt (bijvoorbeeld om te roken). Bezorg de omwonenden hierbij geen overlast. Wanneer je nog geen 18 jaar bent, krijg je een aparte polsband. Hieraan kan het barpersoneel zien dat er geen alcohol aan je verstrekt mag worden. Bij twijfel over je leeftijd vragen wij je legitimatie te laten zien.


Munten

Aan de bar betaal je met munten. Deze koop je bij de muntenbalie en betaal je met pin. Eventueel is contant geld ook mogelijk.


roken

Wil je roken? Dat kan buiten op het terrein voor de Gouwekerk. We vragen je niet te gaan roken voor de huizen van omwonenden. Zij kunnen hier hinder van ondervinden.


vertrek

Wij vragen je in alle rust te vertrekken van het feest. Op deze manier hebben omwonenden geen hinder van het evenement.


calamiteit

Ben je getuige van een calamiteit, meld dit dan direct bij de beveiligers, het personeel of de vrijwilligers.


EHBO

Op het feest staat een EHBO punt waar twee EHBO’ers aanwezig zijn.


evacuatie

Bij aanvang van het feest geven wij een instructie wat te doen bij evacuatie. Luister goed en bekijk de nooduitgangen alvast. Bij de ingang en op de muren vind je een plattegrond met nooduitgangen en brandblusvoorzieningen. Bij een daadwerkelijke evacuatie zijn de instructies van het personeel en vrijwilligers leidend. Volg deze te allen tijde op. Laat je jas achter en loop direct naar de dichtstbijzijnde nooduitgang. Loop vervolgens naar de verzamelplaatsen buiten. Deze zijn bij de visbanken (voor de kerk) en de Komijnsteeg (achter de kerk).


Dankjewel voor het opvolgen van de veiligheidsregels.

Wij wensen je een fantastisch SensationKaas toe!


Lees ook onze huisregels.